Cara membuat onde onde menggunakan bahasa jawa | Kumpulan Artikel Bahasa Jawa

Cara membuat onde onde menggunakan bahasa jawa

Cara membuat onde onde menggunakan bahasa jawa – Onde-onde dadi salah siji panganan favorit ku loh. Senajan akeh saka kanca-kanca sing uga dhemen karo onde-onde mungil iki. Garing dinjaba, empuk lan legi dijero.

Apa maneh ditambah isi wijen sing neng njabane onde-onde iki, dadi tambah gurih. Dadi pingin cepet mangan onde-onde meneh ta. Hmmm yen ngono yo awake dhewe simak resepe neng ngisor iki. Ben ora pamasaran lan ora kengelihan hehe.
cara-membuat-onde-onde-menggunakan-bahasa-jawa

Bakal sing dibutuhake jero nggawe Resep Onde-Onde Isi Kacang ijo.
Bakal kulit kanggo onde-onde isi kacang ijo enak lan sederhana 
  1. 500 gram glepung beras ketan 
  2. 250 gram gula wedi 
  3. 75 gram glepung beras 
  4. 150 ml banyu hangat 
  5. 1 sdt uyah 
  6. 1/2 sdt vanilli bubuk 
  7. 200 gram isi wijen 
  8. Lenga goreng sacukupe kanggo menggoreng 
Bakal kanggo isiian onde-onde isi kacang ijo
  1. 250 gram kacang ijo kupas 
  2. 100 gram gula wedi 
  3. 1/2 sendhok teh uyah 
  4. 1/4 sendhok teh vanilli bubuk 
Cara membuat Onde-Onde menggunakan bahasa jawa
Nggawe isiian kanggo onde-onde mini isi kacang ijo
  1. Rendem kacang ijo sajrone 4-5 jam, sakwise kuwi basuh nganti resik. 
  2. Banjur diadang kacang ijo iku nganti empuk. Nuli tutu lembut pas iseh panas lan ditambahake gula, vanilli ugo uyah, diuleni nganti rata. 
  3. Bentuk adonan dadi bunder cilik-cilik padha ukutan onde-onde sing arep digawe. 
Nggawe adonan kulit onde-onde: 
  1. Campurke glepung beras ketan, lan glepung beras, vanilli lan uyah, karo neng aduk rata. 
  2. Karo diuleni lan tambahake banyu sethithik demi sethithik, nganti adonan kalis lan bisa dibentuk. 
  3. Nggawe Onde-onde mini wijen isi kacang ijo sing ekonomis: 
  4. Jupuk 2 sendhok pangan adonan onde-onde, nuli pipihkan gawe cekungan kanggo mlebokake isiian kacang ijo sing wis dibulatkan. 
  5. Tutup karo membulatkan adonan onde sing wis digawe kaya bola. 
  6. Payokna nganti adonan entek. 
  7. Sakwise dadi kabeh, wedelake onde-onde kejero banyu adhem. 
  8. Banjur gulingkan neng dhuwur ajang sing berisi isi wijen, nganti ngrata kekabeh awak onde-onde. 
  9. Sakwise buyar kabeh jagakne wajan karo lenga sing wis dipanaske. 
  10. Gunakna geni lagi, dadine ora nggawe onde-onde gosong sadurung matang. 
  11. Goreng onde-onde nganti arupa kuning keeamasan. 
  12. Angkat nuli tiriske. 
  13. Jaga kanggo dicawiske. 
Kepriye? Gampang tah Cara membuat onde onde menggunakan bahasa jawa?