Carane Gawe Sego Goreng dalam Bahasa Jawa | Kumpulan Artikel Bahasa Jawa

Carane Gawe Sego Goreng dalam Bahasa Jawa

Carane gawe sego goreng – Sego goreng versi jawa yaiku sego goreng sing kaya pasuguhan liyane neng mangsakan Indonesia. Kabeh wong tentu nduweni versi dhewe kanggo nggawe sego goreng. Nanging, kabeh bahan utama sing ana mesti padha. Bahan kesebut yaiku : lombok, bawang, brambang, kecap, terasi, lan liya liyane. Tentu wae beras utawa sego lan pangenak sego goreng liyane yaiku ayam, kerupuk, dong bawang, emping, endog, timun, lan irisan tomat.

Ana pirang-pirang versi sego goreng nang hotel mewah nduweni tamabahan sate, ayam goreng, lan saus kacang. Kabeh kuwi yaiku pasuguhan umum sing gampang banget di sajike, nanging tetap special banget kanggo neng nikmati. Ayo and abaca resep cara kanggo nggawe sego goreng sing sederhana banget.
carane-gawe-sego-goreng-bahasa-jawa

Iki carane gawe sego goreng dalam bahasa jawa sing sederhana banget
Bahan lan bumbu utamane yaiku :
  • 1 porsi sego putih utawa 1 ajang sego putih 
  • 1 butir endog pitik 
  • 2 siung brambang, iris tipis pisan 
  • 1 siung bawang putih, iris tipis pisan 
  • 5 lombok rawit 
  • Separo sendhok teh merica bubuk 
  • Kecap sacukupe merk apa wae oleh
  • Uyah sacukupe 

Cara nggawe sego goreng sederhana : 

  1. Pisan-tama tumis brambang lan bawang putihaduk-aduk banjur mlebokake cabe rawit 
  2. Banjur sabanjure kowe bisa mlebokake antiga ayam,lau oseng-oseng sedhela 
  3. Mlebokake nasi,lalu aduk-aduk nganti tercampur rata karo bumbu lan endog
  4. Sing paling akhir tambahake garam,merica,dan kecap legi. Banjur bisa kowe icipi nek ana sing kurang,lalu tambahake padha karo selera 
Tips : hal sing paling penting kanggo nggunakne sego adhem utawa sego turah kemarin sing neng simpan jero lamari es utawa kulkas,karena nek nggunakne sego sing anyar nek dimangsak arep ngerep akeh minyak,serta upadekne aja memakiai lenga sing banyak,karena bisa menimbulkan kolestrol dhuwur.
Baca Juga: Cara Membuat Bakso dalam Bahasa Jawa
Mangsakan sing cepet cawis kaya sego goreng sederhana iki tepat banget kanggo sarapan pagi,dan nang wektu sing terburu-buruserta gampang cara nggawene. Cause kudu cepet ning awake dhewe mbutuhake banget tenaga kanggo bisa beraktifitas. Lan mangkana mau resep lan cara-cara nggawe sego goreng sing sederhana. Slamet nyoba carane gawe sego goreng dalam bahasa jawa.