Artikel singkat bahasa jawa tentang kesehatan gigi | Kumpulan Artikel Bahasa Jawa

Artikel singkat bahasa jawa tentang kesehatan gigi

Artikel singkat bahasa jawa tentang kesehatan gigi - Artikel kawarasan untu nggeret banget kanggo awake dhewe waca amarga arep menehake informasi kanggo awake dhewe kanggo njaga kawarasan untu awake dhewe. Untu yaiku piranti sing vital banget kanggo menikamti panganan jero kuripan sadina-dina. Pas awake dhewe wis tuwa lan untu wis kropos lan bahkan wis udhar, mula awake dhewe ora bisa menikmati meneh panganan sing awake dhewe dhemeni. Iki iki yaiku beberapa informasi sing bisa menehake awake dhewe pangaweruhan kanggo njaga kawarasan untu.

Panganan sing legi-legi kerep dadi wedhus ireng penyebab untu lara lan berlubang. Ning ana beberapa panganan waras sing justru bisa dadi sahabat lan maraske untu. Apa wae?
Artikel singkat bahasa jawa tentang kesehatan gigi

Panganan tertentu kaya panganan legi lan bersoda bisa dadi mungsuh kanggo untu. Tambah suwe terpapar lan makake dhuwur frekuensi panganan sing dadi mungsuh untu, mula arep tambah bahaya kanggo untu kowe.
Waos Ugo: Carane Gawe Sego Goreng
Ning panganan tertentu justru becik kanggo untu, kaya dilansir onlymyhealth
1. Keju
Keju bisa menyeimbangkan ph jero cangkem, dadine bisa dadi alternatif dadi pasuguhan penutup.
2. Teh ijo
Wedang sing dikenal karo khasiat melangsingkan iki dianjurkan banget saka dokter untu amarga bisa dadi kuman neng jero cangkem, dadine mencegah pambentukan plak lan karusakan untu.
3. Brambang
Brambang ngandung senyawa sulfur tertentu sing nggawe salah siji anti bakteri alamin paling kuwat.
4. Godhong mint
Godhong mint becik kanggo cangkem amarga bisa ngewangi mungsuh ambu cangkem.
5. Isi wijen
Isi wijen ngandung kalsium dhuwur lan bisa ningkatake kawarasan untu kowe.
6. Banyu putih
Cukup ombe banyu putih bisa nggawe awak tetap terhidrasi karo merangsang sekresi banyu liur. Ombe banyu putih uga ngewangi misuh partikel panganan sing adoh terjebak neng untu.

Untu ngilu, elingan untu sensitif 

Hipersensitif dentin sabenere masalah nang untu sing dudu asale saka lelara untu, ngliyakne amarga bukake dentin sing manggon neng ngisor enamel untu dadine untu dadi sensitif lan rentan. Sensitivitas iki bisa diamergakne sacacah hal, kaya abrasi pas menyikat untu utawa erosi sing menggerus enamel untu.

“dentin awak saka lubang-lubang cilik sing menuju kanggonan jero untu sing berisi saraf. Nek dentin bukak, mula rangsangan nang kanggonan dentin kuwi gampang marakake rasa ngilu sing tajam lan sawektu,” papar dr.how kim chuan, pakar kawarasan untu saka malaysia jero acara temu pers panyedhakan saiki jero perawatan untu sensitif sing dianakne saka glaxosmithkline neng jakarta beberapa wayah nuli.

Keluhan untu sensitif bisa dialami sapa wae, ning 52 persen pasien untu sensitif ora nglakoke perawatan arepa konsultasi adhep gejala untu sensitif. Bahkan 75 persen pasien ora nglakoke perawatan sederhana neng omah kanggo ndhuwuri keluhannya.
Waos Ugo: Artikel Gamelan dalam Bahasa Jawa
“kokehan pasien salah persepsi lan nganggep keluhan iki ora berbahaya lan ora serius,” tembung drg.ariandes veddytarro, gsk dental detailing specialist, jero kesempatan den samya.

Padahal, keluhan untu sensitif bisa berpengaruh nang kawarasan untu sakabehane. “amarga untu krasa ngilu, penyikatan pun ora maksimal dadine plak bisa tuwuh karo cepet lan menimbulkan karusakan untu,” tembung ariandes.

Manut how sabenere perawatan sederhana kaya nganggo pasta untu khusus untu sensitif wis cukup kanggo ndhuwuri keluhan ngilu lan nyeri nang untu.

“amarga penyebabnya yaiku obahan cairan neng jero dentin, mula lubang-lubang dentin butuh ditutup. Penutupan iki uga kanggo menghambat respon ujung-ujung saraf dadine rangsangan ora diteruske menyang otak,” turene.

Perawatan karo pasta untu khusus, manut how klebu jero perawatan minimal invasif, kajaba sederhana uga ora butuh ngetoke biaya akeh ning menehake pakoleh sing efektif.

“pakoleh studi klinis nunjukake lapisan sumbatan dentin sing kebentuk berkat bakal aktif desensitizing agents yakni strontium asetat kayekten meredakan rasa lara nang untu sensitif nganti 46 persen,” paparnya.

Sementara kuwi perawatan untu sing sensitif sing permenen bisa karo nggunakne tambalan untu kanggo menutup tubulus dentin, nganti nglakoke bedah gusi. Ning manut how hal iki ora keliwat direkomendasikan, amarga konsep kegeni kedokteran wektu iki yaiku nganut minimal invasif.

Nduweni untu sing putih lan resik tentu arep ningkatake rasa ngandel awak. Ora heran nek pamutih untu klebu jero produk kosmetik sing paling payu neng amerika manut survei american academy of cosmetic dentistry taun 2011.

Panganan pamutih untu Artikel singkat bahasa jawa tentang kesehatan gigi

Kajaba perawatan menyang dokter untu, wong amerika dikenal gemar tuku produk-produk pamutih untu tanpa resep. Padahal, cukup akeh bakal alami lan murah sing bisa ngewangi mencerahkan werna untu.

Apel, kacang ijo segar, kembang kol, wortel, lan buah-buahan renyah liyane ngewangi mutihake untu. Buah kesebut sing dipangan entah lan segar arep bertindak kaya sikat untu alami lan nyapu turah panganan lan noda sing kari neng untu.
Waos Ugo: Artikel Bahasa Jawa Tentang Kebudayaan
Keuntungan liyane yaiku buah-buahan kuwi cendhek kalori lan dhuwur nutrisi. Mamah buah-buahan segar uga sacara ora teras ndadah gusi lan ningkatake sirkulasi getih menyang kanggonan gusi dadine jaringan gusi tetap waras. Mamah buah uga arep ningkatake produksi banyu liur, cairan sing penting kanggo kawarasan cangkem lan untu.

Buah liya sing uga disarankan yaiku stroberi lan jeruk. Stroberi ngandung enzim sing karan asam malik sing ngewangi untu tetap putih.

Sementara kuwi keju lan produk susu liyane kaya yogurt ngandung asam laktat sing ngewangi mencegah untu berlubang.

Para ahli untu uga menyarankan ben awake dhewe ngemu-kemu karo banyu utawa mamah permen karet bebas gula sing ngandung xylitol sakwise pangan nek ora sempat menyikat untu. Ngemu arep ngurangi noda turah panganan sing kari. Artikel singkat bahasa jawa tentang kesehatan gigi .