Cara membuat bakso dalam bahasa jawa | Kumpulan Artikel Bahasa Jawa

Cara membuat bakso dalam bahasa jawa

Cara membuat bakso dalam bahasa jawa – Bakso ngrupakne salah siji panganan sing nduweni cita rasa dhewe, dadine ora heran apbila neng temoni akeh pangadol bakso saka macem-macem daerah sing neng Indonesia. Anyak saka wong tuwa, lanang, wedok, arepa anak-anak dhemen banget mangan panganan siji iki sing nduwe jeneng bakso. Apalagi nek wis krungu bakso special daging sapi, weteng sing wareg mesti arep dadi ngelih bali.

Rasa daging sapi sing nduwe bentuk bulat utawa neng sebut karo pentol, nyat dadi ciri khas nang panganan bakso sing ora tau neng lalekne. Bokmenawa pentol kesebut bisa membikin kowe ketagihan.
cara-membuat-bakso-dalam-bahasa-jawa

Cara membuat bakso dalam bahasa jawa:
Cara nggawe bakso gampang banget, bahkan bisa neng lakoke wong nang umume. Bakal sing di butuhake kanggo nggawe bakso daging sapi, gampang banget neng bisa.
Iki yaiku bakal-bakal sing neng butuhake kanggo nggawe bakso:
  1. Siji kilogram daging sapi sing wis neng giling lembut
  2. Glepung kanji siji ons
  3. Siji sendhok pangan uyah
  4. Separo sendhok teh merica bubuk utawa sing wis neng lembutake dhisik
  5. Nem siung bawang putih
  6. Sekucupe penyedap rasa merk apa wae
  7. Blender utawa tuton
Cara mangsak bakso special daging sapi:
  1. Bawang sing wis neng kupas dhisik, banjur neng lembutake karo nggunakne blender utawa tuton.
  2. Bawang sing wis neng lembutake mau, neng campur karo adonan daging sapi sing wis neng giling, penyedap rasa, uyah, merica bubuk, lan glepung kanji.
  3. Banjur aduk adonan kesebut nganti ngrata, kurang luwih sapuluh menit.
  4. Nek adonan wis tercampur lan teraduk rata, nuli adonan kesebut neng bentuk bulat-bulat karo nggunakne tangan padha karo ukuran sing neng pengenke, banjur upadekne ben ukurane ora gekedadinen bisa matang sacara ngrata lan luwih cepet.
  5. Bunderan bakso sing wis buyar digawe mau neng mlebokake menjero banyu panas, nuli rebus menjero banyu sing mendidih nganti bulatan bakso katon matang.
  6. Tunggu pirang-pirang wektu nganti bakso matang, kurang luwih sapuluh nganti limalas menit.
  7. Tanda bakso wis matang yaiku, nek bulatan bakso mau wis mengapung nang raen banyu sing mendidih.
  8. Banjur angkat bakso sing wis matang mau lan tiriskan jero suhu ruangan.
  9. Bahan kanggo nggawe kuah bakso:
  10. Balung sapi padha selera
  11. Banyu
Bumbu kanggo nggawe kuah bakso:
  1. Lima siung bawang sing wis neng goreng lan neng lembutake.
  2. Papat siung brambang sing wis neng goreng lan neng lembutake.
  3. Separo sendhok pangan bawang goreng sing neng lembutake.
  4. Loro sendhok pangan gula wedi.
  5. Siji sendhok pangan uyah.
  6. Separo sendhok teh lada.
  7. Papat batang godhong bawang, jupuk kanggonan sing putih, banjur iris cilik-cilik.
  8. Loro sendhok teh kaldu sapi instan.
Cara nggawe kuah bakso :
  • Banyu neng rebus bareng balung sapi lan kabeh bumbu nganti mendidih nganti balung dadi matang.
  • Yen balung wis matang, cilikna geni lan sabanjure bakso bisa neng cawiske karo kuahe.
Mengkene cara membuat bakso dalam bahasa jawa, monggo sami dicobi nggeh.