Artikel Olahraga Lari Maraton dalam Bahasa Jawa | Kumpulan Artikel Bahasa Jawa

Artikel Olahraga Lari Maraton dalam Bahasa Jawa

Artikel Olahraga Lari Maraton dalam Bahasa Jawa – Maraton yaiku cabang atletik mlayu sadawa 42,195 meter. Marathon ngrupakne cabang atletik paling tuwa jero sejarah Olimpiade kuna. Acara marathon dianyak nang taun 490 SM, pas sawong prajurit Yunani mlayu nggawa kabar kemenangan saka peperangan Marathon menyang Athena, sing endi antarane saadoh 26 mil, yaiku barengan 41.8 kilometer.

Pas Olimpiade modern dianyak neng Athena nang taun 1896, marathon yaiku acara paling tinunggu-tunggu saka pamawa lan para penggemarnya. Saakeh 17 wong atlet wis njupuk kanggonan jero acara kesebut .Acara iki wis dimenangna saka sawong pangon sapanggon nduwe jeneng Spiridin Louis, sing dibebungahi sebutir medali lan seekor jaran, lan siji kereta jaran kanggo desane.
artikel-bahasa-jawa-olahraga-lari-maraton

Acara iki wis dimenangna saka macem-macem bangsa neng donya, mawa memicu kisah sing nggeret. Kaya ta, neng Olimpiade London nang taun 1908, pamawa Italia Dorando Pietri tiba neng stadion jero kondisi terhuyung-huyung lan kepeksa dipapah menyang garis finish.
Waos Ugi: Resep makanan tradisional dalam bahasa jawa
Kemenangan kesebut diyektekne dadi ora sah amarga dheweke dibantu saka wong lain.Untuk pangaweruhan pangguna kabeh, acara marathon yaiku acara sing biyasane dilakoke nang dina paling akhir mubarang turnamen olahraga tingkat Asia lan Olimpiade.

Ket kuwi, acara marathon dadi tambah populer. Jero kompetisi Olimpiade 1908, perlombaan acara marathon wis dianyak saka White City, neng kanggonan kulon kutha London. Antara mlayune saadoh 26 mil 385 yard (42.2 km).Semenjak kuwi, antara iki wis diakoni dadi antara resmi olahraga marathon.

Wektu iki, perlombaan acara marathon wis dianyak saka stadion. Pamawa sing berpartisipasi arep mlayu neng sekitar kutha sing dadi tuan omah Olimpiade, lan arep buyar neng stadion kesebut. Artikel Olahraga Lari Maraton dalam Bahasa Jawa.