Cara membuat klepon dalam bahasa jawa | Kumpulan Artikel Bahasa Jawa

Cara membuat klepon dalam bahasa jawa

Cara membuat klepon dalam bahasa jawa – Pancen ana loro jenis resep kue iki sing dikenal neng tengah masyarakat, yaiku Resep Klepon Ketan lan Resep Klepon telo. Ning wektu iki aku arep ngajak kanca kanca kanggo sinau nggawe Klepon Ketan kanthi isi gula abang Jawa.

Kajaba cara nggawene cukup gampang, bakal bakal sing dibutuhake dheweke pun karo gampang awake dhewe bisa tuku neng warung warung utawa mini mart cedhak omah awake dhewe. Kajaba luwih ngirit, karo nggawe dhewe awake dhewe bisa mestekne menawa kue sing dipakolehake mengko ora ngandung bakal bakal berbahaya lan ora nggunakne pamerna kimia sing bisa menggangu kawarasan anggota keluarga. Kanggo luwih gamblange, ayo neruske detrail bakal lan cara nggawene neng ngisor.
carane-nggawe-klepon-bahasa-jawa

Bakal bahan Resep Klepon dalam bahasa jawa
  1. Glepung beras kanthi kwalitas apik saakeh 50 gram. Sabecike gunakne merek favorit sing wis cukup dikenal supaya pakolehe enak. 
  2. Pasta ijo Pandan saakeh kurang luwih 2 sendhok cilik utawa sendhok teh. 
  3. Glepung ketan lembut saakeh 250 gram. Luwih becik neng ayak dhikik supaya pakolehe mengko lembut. 
  4. Gula jawa saakeh 190 gram nganti 220 gram. Iris tipis tipis supaya mengko gampang dimlebokake menjero adoanan kue klepon nya mengko. 
  5. Uyah lembut beryodium saakeh saprapat sendhok cilik utawa sendhok teh. 
  6. Banyu resik matang saakeh 280 ml. Gram. Bisa ditambahake utawa dikurangi nganti adonan pas. 
  7. Godhong pandan segar saakeh 1 lembar. Wisuh resik dhikik sadurung neng gunakne. 
  8. Injet saakeh saprapat sendhok cilik lan banyu saakeh 50 ml kanggo nggawe banyu kapur. 
  9. Kambil (aja ketuwan) lan parut. 
Cara nggawe Klepon nganggo bahasa jawa
  1. Jangkah pisan nggawe banyu ijet. Campur lan endapkan seprempat sendhok enjet lan banyune. Jupuk banyu Kapurnya saakeh 2 sendhok cilik. 
  2. Jupuk siji ajang kanggo adonan. Mlebokake 250 gram glepung ketan lan glepung beras saakeh 50 gram. Aduk rata kapindho bakal kesebut nganti tercampur rata. 
  3. Mlebokake 2 sendhok pasta pandan lan banyu kapur nya. Aduk sedhela. 
  4. Mlebokake banyu resik matangnya sethithik demi sethithik karo diaduk menjero adonan glepung neng dhuwur. Tambahake yen neng arasa adonan isih keliwat kental lan rudatin neng bentuk. 
  5. Jupuk adonan didhuwur lan bentuk kaya bola nuli pipihkan. Cacah adonan ayo dipadhakne karo gedhene kue sing mengko arep neng gawe. 
  6. Jupuk sethithik irisan gula abang. Taruh neng dhuwur adoanan pipih neng dhuwur lan kemudia bentuk bulatan kaya bola. Lakoke proses iki nganti adonan rsep Klepon lan edan abang Jawane entek. 
  7. Panaske banyu kanggo merebus adoannay karo geni lagi cilik. Sakwise geni mendidih, mlebokake siji poro siji adonan bentuk nek didhuwur menjerone. 
  8. Tunggu nganti adonan melayang neng jero banyu rebusan nya. Tiriskan sedhela nuli jagakne dang-dangan. 
  9. Jupuk siji ajang ukuran lagi lan mlebokake parutan kambil, saprapat sendhok cilik agram lan godhong pandannya. Aduk lan campur nganti rata lan dang-dang sedhela. 
  10. Jupuk kue klepon didhuwur lan mlebokake kejero ajang parutan kambil neng dhuwur. Cukup gulingkan nganti lulang njabane tertutup parutan kambil. Baleni proses iki kanggo kabeh kue sing arep neng gawe. 
  11. Mestekne kabeh kanggonan lulang njaba klepon tertutupi kambil lan hidangkan.
Jebulna ora angel ta cara nggawe Klepon nganggo bahasa jawa dhuwur. Kajaba luwih maraske, jajanan iki uga tepat pisan kanggo kanca ombe teh utawa kopi neng esuk lan sore dina. Kajaba kuwi, yen dudu awake dhewe, sapa meneh sing arep nglestarekne resep tradisional nusantara iki. Kanggo ide resep kue teles sing liya, ayo nyoba Resep Dadar Gulung Coklat utawa Resep Kue Putu. Slamet nyoba lan aja lali share uga ya menyang keluarga lan kanca kanca sing liya. Cara membuat klepon dalam bahasa jawa.