Cara membuat lemper dalam bahasa jawa makanan tradisional jawa tengah | Kumpulan Artikel Bahasa Jawa

Cara membuat lemper dalam bahasa jawa makanan tradisional jawa tengah

Cara membuat lemper dalam bahasa jawa makanan tradisional jawa tengah – Lemper yaiku jeneng panganan sing kegawe saka bakal dasar ketan putih sing diisi karo abon utawa daging pitik sing dicincang banjur dibungkus karo godhong gedhang. Panganan iki nduwe bentuk madha rupani lontong ning nduweni ukuran sing luwih cilik daripada lontong.

Jenis panganan iki wis kenal banget dikabeh wilayah neng Indonesia. Kajaba rasane sing enak lan kenyal, lemper uga bisa mengganjal weteng kanggo sementara wayah amarga bisa maregi. Panganan iki biyasa dimangsak karo cara didang-dang nang umumnya, ning bisa uga digoreng bahkan kaobong. Dingisor iki ngrupakne resep cara nggawe Lemper Ketan Isi Abon sapi.
cara-membuat-lemper-dalam-bahasa-jawa-makanan-tradisiona-jawa-tengah

Bakal sing dibutuhke:
  1. 1 liter beras ketan
  2. 350 ml santen kambil
  3. 1/4 sendhok teh uyah lembut
  4. 1 lembar godhong pandan ( diwisuh resik )
  5. Abon sapi sacukupe
  6. Godhong gedhang kanggo membungkus sacukupe
Cara nggawe Lemper nganggo bahasa jawa:
  1. Jangkah pisan kanggo nggawe lemper yaiku misuh beras ketan karo banyu nganti bener-bener resik
  2. Dang-dang beras ketan kaya adang tunggu nganti separo matang udakara sajrone 15 menit
  3. Campurkan santan, godhong pandan lan uyah kejero beras ketan, aduk nganti tercampur rata
  4. Dang-dang meneh beras ketan sing wis dicampur karo santan sajrone 20 menit utawa nganti matang, angkat lan adhemake
  5. Jupuk saben 2 sendhok pangan ketan nuli diisi karo abon sapi banjur dibungkus karo godhong gedhang kaya lontong ( lakoke nganti buyar )
  6. Lemper ketan isi abon sapi siap dihidangke
Kanggo resep cara nggawe Lemper Ketan Isi Abon sapi sing dimangsak karo cara digoreng, tinggal panaske lenga nuli goreng lemper sing wis dibungkus godhong gedhang ngonoa kanggo lemper sing dimangsak karo cara kaobong, tinggal obong lemper sing wis dibungkus godhong gedhang. Semene resep lemper saka kami, muga-muga ngguna. Cara membuat lemper dalam bahasa jawa makanan tradisional jawa tengah.