Cara membuat keripik singkong dalam bahasa jawa | Kumpulan Artikel Bahasa Jawa

Cara membuat keripik singkong dalam bahasa jawa

Cara membuat keripik singkong dalam bahasa jawa – Keripik singkong yaiku panganan sing kegawe saka singkong utawa tela pendhem sing diiris tipis nuli digoreng. Jeneng panganan iki nyat wis dikenal neng kabeh wilayah Indonesia. Karo ciri khas rasane sing enak lan renyah nggawe kabeh wong dhemen. Panganan iki klebu kejero tunggalan panganan enteng.

Kanggo mbisakne keripik singkong sing enak lan gurih, pileha singkong sing bener-bener isih segar lan apik. Singkong sing isih segar biyasane kedelok saka lemah sing isih menempel nang singkong kesebut, lan pas dionceki  jerone isih telihat putih resik ora adak bercak garis sing arupa biru.
cara-membuat-keripik-singkong-dalam-bahasa-jawa

Becika, ngrembug babagan singkong,mari awake dhewe simak resep lan cara nggawe Kripik Singkong Renyah neng ngisor iki.
Waos Ugi: Carane gawe gethuk nganggo boso jowo
Bahan Sing Dibutuhke: 
1 kg singkong sing isih segar
1 sendhok pangan enjet
250 ml banyu

Bumbu sing dilembutake: 
3 sendhok pangan uyah lembut
1 sendhok pangan gula pasir
8 siung brambang
4 siung bawang putih
Lenga kanggo menggoreng sacukupe

Carane gawe Kripik Singkong bahasa jawa: 

  1. Singkong dionceki dhisik nuli dikumbah karo banyu nganti bener-bener resik 
  2. Singkong diiris tipis-tipis karo piranti pemotong supaya pakolehe padha lan seukuran 
  3. Campur injet neng njero banyu 
  4. Kum singkong sing wis diiris tipis neng njero banyu enjet 
  5. Lebokake bumbu sing wis dicampur neng njero kum-kuman singkong nuli aduk rata menengna sajrone 1 jam 
  6. Singkong sing wis di kum angkat nuli tiriskan nganti bener-bener garing tanpa dipepe neng ngisor srengenge.
  7. Panaske lenga didhuwur geni lagi nuli goreng singkong sing sing wis garing tunggu nganti matang karo sethithik diudak, angkat banjur tiriske supaya lengone asat. 
  8. Lebokake singkong sing wis matang neng njero toples lan siap dicawiske. 

Cemilan sing enak banget iki cocok banget dipangan pas lagi ngenak-enak. Mangkana resep lan cara nggawe Kripik Singkong Renyah muga-muga ngguna kanggo kowe dadi pamaca artikel cara membuat keripik singkong dalam bahasa jawa iki.