Loading...
Carane gawe gethuk nganggo boso jowo – Kue tradisional Indonesia sing uga akeh didhemeni oles kabeh kalangan salah sijine yaiku getuk singkong. Getuk singkong tentu wae kegawe saka bakal dasar singkong ning getuk singkong sing siji iki arep kami gawe karo perpaduan gula abang.
Getuk singkong gula abang ngrupakne panganan sing nduweni citarasa legi sing pas uga nduweni rasa sing gurih amarga dijarani karo kambil parut. panganan tradisional sing siji iki biyasane akeh awake dhewe temoni dipasar-pasar tradisional utawa pameran sing akeh ana dipulau Jawa lan sekitare.
Getuk singkong gula abang iki digawe karo cara didang-dang lan rasane iki arep sanuli tebayang diilat kowe amarga kenakane sing ngono menggoda. kanggo nggawe mangsakan sing siji iki gampang banget uga ora telalu akeh nggunakne bakal. sanajan sederhana, panganan iki uga bisa kowe kreasikan dadi macem-macem macam jenis rasa, kaya ta kaya ditabur karo keju parut dadine panganan iki bercitasa keju, lan rasa sing liyane.
Bahan sing dibutuhke:
Getuk singkong gula abang ngrupakne panganan sing nduweni citarasa legi sing pas uga nduweni rasa sing gurih amarga dijarani karo kambil parut. panganan tradisional sing siji iki biyasane akeh awake dhewe temoni dipasar-pasar tradisional utawa pameran sing akeh ana dipulau Jawa lan sekitare.
Getuk singkong gula abang iki digawe karo cara didang-dang lan rasane iki arep sanuli tebayang diilat kowe amarga kenakane sing ngono menggoda. kanggo nggawe mangsakan sing siji iki gampang banget uga ora telalu akeh nggunakne bakal. sanajan sederhana, panganan iki uga bisa kowe kreasikan dadi macem-macem macam jenis rasa, kaya ta kaya ditabur karo keju parut dadine panganan iki bercitasa keju, lan rasa sing liyane.
Bahan sing dibutuhke:
- Telo pendem 1 kg
- banyu resik 125 ml
- gula wedi 3 sendhok pangan
- gula abang 225 gr ( dijungkat lembut )
- vanili bubuk 1/2 sendhok teh
- uyah 1/2 sendokm teh
- kambil parut sing ora ketuwan 100 gr
- kambil enom sing diparut sacukupe
- Godhok gula jawa lan gula pasir karo banyu sing wis dijagakne
- tunggu nganti mendidih lan gula larut karo diaduk-aduk
- Angkat rebusan gula banjur disaring supaya ora reged
- mlebokake vanili bubuk lan uyah karo diaduk rata lan sisihkan
- Kupas lulang singkong nuli diwisuh nganti resik
- Potong-potong singkong karo ukuran padha selera
- dang-dang singkong jero dang-dangan panas nganti matang lan empuk
- Angkat banjur lembutake singkong dang-dang sameneh isih panas
- tambahake kambil parut banjur tuang rebusan gula kejerone
- Uleni karo tangan nganti dadi lembut lan mlebokake kejero nampan kotak karo diratakne
- Potong-potong getuk nuli gulingke neng kambil parut nganti ngrata lan jaga dinikmati
Loading...
Jumat, 12 Agustus 2016
cara gawe gethuk
cara membuat gethuk dalam bahasa jawa
Resep