Teks deskripsi bahasa jawa tentang Klepon dan Onde Onde | Kumpulan Artikel Bahasa Jawa

Teks deskripsi bahasa jawa tentang Klepon dan Onde Onde

Berikut teks deskripsi bahasa jawa tentang klepon dan onde-onde yang dapat kita jadikan sebagai salah satu contoh untuk membuat tugas khususnya saat menyususn teks deskripsi senggunakan bahasa jawa baik ngoko, krama, maupun krama inggil.

Teks bahasa jawa tentang klepon
Klepon yaiku siji panganan tradisional sing kegawe saka beras ketan sing neng bentuk kaya bola bola cilik karo isi gula Jawa banjur direbus jero banyu mendidih nuli dicawiske karo parutan kambil.
teks-deskripsi-bahasa-jawa-tentang-klepon-dan-onde-onde

Neng Lombok, jajan kelepon mbisakne aran khusus yaiku kelepon kecerit-kecerit jero basa jawa artine muncrat dijupuk saka sifat kelepon sing khas yaiku; pas digigit kelepon arep memuncratkan cairan gula abang sing ana neng jerone. Jero penyajiannya biyasane kelepon dicawiske karo kambil sing wis diparut.

Teks deskripsi bahasa jawa tentang onde onde
Onde-onde yaiku jajanan pasar sing isih lestari nganti wektu iki. Sapa wae ndhemeni panganan nduwe bentuk bulat sing kegawe saka campuran glepung ketan lan glepung beras bertabur isi wijen mawa diisi kacang abang utawa kacang ijo iki.

Nek digatekake, nggawe onde-onde kayane gampang. Ning, kanggo nggawene dadi nikmat tentu dibutuhake gatekan khusus. Singkatnya, sederhana, ning butuh gatekan khusus.

Sajian di atas merupakan teks deskripsi bahasa jawa tentang klepon dan onde onde.