Artikel Bahasa Jawa Cara Cepat Memadamkan Kepedasan | Kumpulan Artikel Bahasa Jawa

Artikel Bahasa Jawa Cara Cepat Memadamkan Kepedasan

Artikel bahasa jawa di bawah ini merupakan sebuah tips bagi kamu yang suku makan pedas mulai dari sambal hingga cabai.

Akeh wong sing dhemen manganan pedes, bahkan eneng sing mung gelem mangan nek ana sambel. Ning rasa pedes sing lumuwih bisa marakake kepedesen, sensasi kobong neng ilat, lan awak kemringet. Rasa pedes iki sabenere sangka dene mubarang senyawa sing ana neng jero kandungan lombok. Nah, kepriye cara nambani kepedesen?
artikel bahasa jawa kepedasan

Pas nyokot lombok, senyawa sing nduwe jeneng capcaisin bakal nempel neng reseptor ilat. Banjur, reseptor neng ilat bakal nggawa sinyal menyang otak menawa awak wis ndhemok sing pedes dadine nang beberapa wong, dekne kabeh bisa kemringet wektu kepedesen.

Neng walik rasa pedese, lombok becik kanggo saluran pencernaan. Kanggo sing ngalami sembelit, lombok bisa ningkatake obah peristaltik usus sehinga memperlancar proses ngising. Kanggo metabolisme awak sakabehane, lombok nggawe proses pembakaran kalori neras luwih efisien.

Kajaba ngandungan capsaicin, lombok uga ngandung vitamin c, vitamin a, mineral, antioksidan lan serat.

Ning mangan lombok jero cacah akeh bakal nggawe kowe megap-megap amarga pedes. Nek kowe pengen nambani kanthi cepet, cobaa mangan utawa ngombe iki kanggo nambani.
Ngombe susu
Kanggo ngilangna rasa kepedesen, peneliti neng new mexico state university chile pepper institute nemu cara cepet sing bisa dilakoke yaiku karo ngombe susu. Jero studinya, peneliti nemu menawa protein jero susu bisa gumantekne senyawa kimia sing nggawe lombok krasa pedes lan menimbulkan sensasi panas mawa kobong.

Capcaisin yaiku senyawa kimia sing ditemokake jero lombok sing nggawene krasa pedes lan panas. Susu nduweni kandungan protein sing bisa gumantekne capcaisin neng reseptor ilat mu. Dadine, ngombe susu yaiku cara cepet kanggo ngentengna kepedesen lan sensasi kobong sing muncul.
Sega utawa roti
Sega utawa roti bisa ngurangi rasa kobong sing diakibatake saka capsaicinoid. Iki arep ngurangi kepedesen neng cangkem. Kajaba kuwi, gedhang uga bisa ngewangi kanggo ngurangi rasa pedes sing tok rasakne.

Gula
Pas kepedesen aja ngombe banyu. Capsaicinoid mbakal dasar lenga lan ora bakal bisa diilangna nganggi banyu. Ning kowe bisa nyoba mengonsumsi siji sendhok teh gula wutuh utawa madu kanggo ngilangna rasa pedes.

Wedang Asem

Wedang liya kaya jus lemon lan jus tomat uga becik kanggo nambani kepedesen. Asam sing terkandung jero wedang kesebut bisa ngilangna rasa pedes sing diamergakne capsaicinoid. Mangan jeruk utawa irisan lemon uga bisa ngewangi.

Lenga sayur
Capsaicin bisa diilangna karo lenga sayur utawa lenga zaitun. Kowe bisa nggunakne dheweke kanggo ‘mbasuh’ cangkem mawa ngilangna rasa kobong. Bakal luwih becik nek lenga kesebut dimlebokake lamari es supaya adhem.

Tidak percaya dengan tips di atas? silakan coba sesaat setelah kamu makan pedas dan buktikan apakah tips di atas manjur untuk meredakan kepedasan yang kamu rasakan. Selamat mencoba.