Contoh artikel jawa tema budi pekerti | Kumpulan Artikel Bahasa Jawa

Contoh artikel jawa tema budi pekerti

Artikel bahasa jawa – enten kala-kala ing pundi tiyang sepuh rumaos kaget uga mboten nginten kaliyan sikap anakipun ingkang dumadakan majeng mboten sae. Piyambake sedaya lajeng manah, ket benjing menapa? Sinau saking sinten?

Sayektos dipunmriku bapak uga bunda mboten cekap ngilo, menawi andil paling ageng ingkang mbentuk pribadi sang anak yaiku tiyang sepuh punika piyambak.
contoh-artikel-jawa-tema-budi-pekerti

Contoh artikel jawa tema budi pekerti – Saben sanjang tembung uga sikap kita sedaya dados tiyang sepuh majeng anak yaiku titik-titik ingkang badhe merneni dlacang pethak anak ingkang taksih suci. Saalit menapaa sanjang tembung uga sikap ingkang klintu, badhe mimbuhi titik cemeng ing dlacang pethak.
Waos Ugi: Artikel Bahasa Jawa Tentang Budi Pekerti
Dereng malih menawi tiyang sepuh klintu nyukakaken pamucalan babagan aos etika ingkang tepat ugi mboten enten tuladha ingkang sae saking tiyang sepuh. Kekalihipun yaiku pengaruh paling ageng lebet tuwuh kembang anak.

Dados ampuna ningali tiyang benten riyen sadereng introspeksi kados pundi kita sedaya mucal anak saking semenjak alit.

Sedaya tiyang sanguh ngagengaken anak amargi punika proses alamiah. Nanging mboten sedaya tiyang sanguh mucal anak kaliyan sae.

Sedaya tiyang sepuh tresna majeng anak. Raos asih tresna sanes namung namung kaliyan memeluk, ngambung, dolanan sareng.

Menawi namung punika kamawon nduwe artos kita sedaya migatikaken badan piyambak kamawon amargi punika sedaya yaiku hasrat internal konjuk nresnani rah daging kita sedaya.

Jejibahan uga amanah utami tiyang sepuh yaiku nyukakaken pamucalan uga pamucalan kajengipun anak tresna tuwuh dados pribadi ingkang sae, syukur-syukur menawi gadhah bakat ingkang istimewa.

Kathah tiyang sepuh ingkang mengentengkan babagan pamucalan keluarga uga rumaos pamucalan formal mangkenipun badhe ampuh mungu manah pekerti. Wangsulanipun yaiku klintu ageng!

Pamucalan formal namunga dados penunjang, namung menyuntikkan pangasumerepan kegesangan. Nanging pangasumerepan kados pundi cara konjuk gesang kaliyan sae, namung pamucalan keluarga ingkang sanguh.

Mila menawi kersa anak kita sedaya tuwuh kaliyan sae, pamucalan keluarga semenjak dini kedah dipuntumindakake. Punika niki jangkah-jangkah uga cara kajengipun anak sanguh tuwuh kaliyan manah pekerti kaliyan sae. Contoh artikel jawa tema budi pekerti.