Cara membuat makanan tradisional tape ketan bahasa jawa | Kumpulan Artikel Bahasa Jawa

Cara membuat makanan tradisional tape ketan bahasa jawa

Cara membuat makanan tradisional tape ketan bahasa jawa – Tape ketan ngrupakne salah siji panganan jajanan pasar sing akeh didhemeni saka kabeh wong. Tape ketan iki nduweni citarasa sing khas yaiku legi lan asam sing disakakne saka ketan dadine dadekne tape ketan iki unik banget.

Panganan iki klebu panganan favorit jero keluarga sing biyasa dicawiske pas lagi ngenak-enak nonton tv utawa kumpul karo keluarga.
cara-membuat-makanan-tradisional-bahasa-jawa

Ning, tape ketan uga biyasa dicawiske pas ngenekake acara-acara tertentu, kaya arisan, hajatan lan liya-liya. Tape ketan ngrupakne panganan tradisional asli Indonesia lan panganan iki wis akeh ana dipasaran.
Waos Ugi: Carane Gawe Tape Tela
Neng ngisor iki yaiku cara nggawe tape ketan neng omah dhewe dadine awake dhewe ora kudu tuku dipasar utawa neng njobo omah.

Bahan sing dibutuhke:
  1. 1 liter beras ketan putih sing nduwe kwalitas becik
  2. 2 glintir ragi tepe ( dilembutake )
  3. Gula pasir sacukupe
  4. Godhong gedhang kanggo membungkus sacukupe
  5. Jojoh sacukupe
Cara membuat makanan tradisional tape ketan bahasa jawa:
  1. Kumbah beras ketan karo banyu nganti bener-bener resik ( lakoke nganti ping telu pamisuhan nganti banyu Kumbahan kedelok bening )
  2. Sakwise diKumbah resik, beras ketan direndam jero banyu sajrone 8 jam
  3. Bilas meneh beras ketan sing wis dikumbah karo banyu nganti resik, tiriskan
  4. Didang beras ketan nganti separo matang nuli angkat lan mlebokake kelan baskom
  5. Tuang 400 ml banyu panas neng njero beras ketan, aduk nganti banyune meresap
  6. Didang meneh sajrone 30 menit utawa nganti matang
  7. Angkat lan tumpahkan neng dhuwur nampan plastik sing amba, menengna nganti adhem
  8. Sakwise adhem taburi karo ragi sing wis dilembutake lan gula pasir nganti ngrata
  9. Jupuk saben 3 sendhok pangan ketan nuli bungkus karo godhong gedhang lan semat karo jojoh untu ( lakoke nganti buyar )
  10. Ketan sing wis dibungkus mlebokake neng njero baskom lan menengna sajrone 3 dina kanggo proses fermentasi
  11. Tape ketan legi siap dipangan.
Kanggo prose cara nggawe Tape Ketan putih bisa diomongke gampang-gampang rudatin amarga isih akeh sing wurung jero panggawen tape ketan iki. Kudu disakakne saka pambengen supaya pakolehe luwih enak paling utama jero takaran ragi sing kudu pener. Cara membuat makanan tradisional tape ketan bahasa jawa.